Balanced horsemanship

Ik geloof dat een paard zowel mentaal als fysiek sterk moet zijn. Dit wil zeggen dat mijn paard zelfzeker en respectvol is, maar ook soepel en sterk in zijn lichaam. Daarom combineert Hippo Mania Horsemanship met de klassieke dressuur. Horsemanship leert ons, ons paard te begrijpen en op een voor het paard natuurlijke wijze te communiceren. Anderzijds trachten we onze paarden optimaal in kracht en lenigheid te ontwikkelen doormiddel van de technieken van de eeuwenoude traditie van de klassieke rijkunst. Wil jij ook een betere, diepere connectie met je paard krijgen? Droom jij van een leuke, intense samenwerking met je paard zonder dwang? Dan is Balanced Horsemanship zeker iets voor jou!

Balanced horsemanship

Horsemanship

Horsemanship focust op een veilige en aangename omgang met paarden, zowel op de grond als in het zadel. Het helpt je om je doelen en dromen te bereiken door gebruik te maken van de psychologie van het paard. Goed horsemanship kan niet alleen je problemen en frustraties oplossen, maar zal ook al het potentieel in jou en je paard naar boven halen. Maar bovenal; het is de sleutel voor een gelukkig paard!

Lees meer

A lot of the times, rather than helping people with horse problems, I'm helping horses with people problems.

Buck Brannaman

Klassieke dressuur

Voor het fysiek trainen van paarden, richt ik mij tot de klassieke rijkunst. Hierbij baseren we ons op de eeuwenoude tradities van het paardrijden, en houden we rekening met natuurlijke ontwikkeling en (on)balans van het paard. Dit helpt ons om met lichtheid en plezier de dressuurmatige trainingsladder te beklimmen samen met ons paard.

Lees meer
Balanced horsemanship