Blog

De scheefheid van de ruiter


Een ruiter kan niet recht zitten op een scheef paard, zoveel is zeker. Maar kan een paard wel recht lopen onder een scheve ruiter? Deze problemen werken elkaar in de hand, maar wie is dan de oorzaak van het scheef zijn? Dat is een beetje een kip en ei verhaal, daarom is het nuttig om ze gewoon allebei aan te pakken!

Zelf zijn we net als ons paard links- of rechtshandig. Maar dat niet alleen, ook bij het voetballen of snowboarden hebben we een ‘sterker’ been. Verder hebben we dan ook nog eens de neiging om bij een moeilijke oefening of wanneer iets veel concentratie vraagt, onze adem in te houden en ons op te spannen. Al deze dingen doen natuurlijk geen goed aan het rijden.
Daarom is het ook voor ons nuttig om ons lichaam los en soepel te houden!

Training van de ruiter

Van ons paard verwachten we dat het soepel, sterk en atletisch is, met een goede coördinatie, balans en takt. Aangezien paard en ruiter geacht worden als één mooi, harmonisch geheel samen te werken, spreekt het voor zich dat de ruiter dus ook aan al deze eisen zou moeten voldoen.

Yoga en pilates zijn zeer goed voor de coördinatie en symmetrie in je lichaam te verbeteren. Het is eenvoudig, vraagt niet veel tijd, én je hebt er niets speciaal voor nodig!

Op Youtube kan je gratis workout filmpjes vinden van 10, 20 of zelfs 50 minuten. ;)

Aan de slag!

26 juni 2018